tiistai 5. elokuuta 2014

minä olen poro

Kun sä lähdet seikkailuun, muista tehdä lista. Laita lista reppuun ja pakkaa kirja+vaihtomekko kangaskassiin.
Kutsu ystävä yökahville, katsokaa ennustaja-tv:tä, kiivetkää katolle, kavutkaa harjulle ja unohda nukkua.
Havahdu aamukahvin keittämiseen, kirjoita vihkoon "laama" ja istu bussiin, jossa sekavat ihmiset eivät lopeta hoilaamista kolmeen tuntiin.
Suomalaista musiikkia, tuuli puskee ikkunan läpi, huoltoasema tekee tästä erityisen ja lintutornista ei näe kissoja...Sieltä näkee Heban kanssa Oulun, Emilian ja vesitiikerit. Aivot heitetään mereen solmuisen juhlamekon mukana symbolina siitä, että nyt ollaan kaukana. Mutta sekään ei ole vielä tarpeeksi.


Kaksi kertaa Ruotsissa parin tunnin sisään.
Pauhaavan kosken ja korkeiden maisemien jälkeen ensimmäiset porot juoksevat auton eteen.

This is Lapland, honey.


Ivalossa joen vesi on puhtaampaa, kuin se h2o, mitä meillä tulee hanasta.
Mitä tehdä, kun on tylsää? -Kävele vajaa kymmenen kilometria ilman kenkiä.
...Tai juo kahvia terassilla niin kauan, että poro tulee tuijottamaan sinua. Voit myös pyöräillä maisemareittiä varoen, ettet putoa kuiluun.


Yhteen kylttiin tarvittiin epätoivoa, kahden euron kahvi, Oulu toistamiseen viikon sisään, meikkituokio, puhelimen lataus, yksi stabilo ja tämä kirja. Se epätoivon kasauma tuotti tulosta, kun "ostetaan lippu Qstockiin" -sanoma toi luokseni jäbän, joka pystyi auttamaan. Olin niin hämmentynyt ja sen hetken voittaja. Pidin lasit päässä ja tanssin itseni unohduksiin.Koko yönä ei tarvinnut pukea mekon päälle paksumpia vaatteita. Reppuuni kirjoitettiin nimikirjoituksia ja polvien sekä hiusten pehmeyksiä vertailtiin. Oli ihanaa katsoa kasaa ihmisistä, siinä maistui kaikkien sekoittuneet fiilikset yhteen sheikattuina. Kävelimme halki kaiken ja kaikki oli niin tyyntä. Jopa rautatieasema, joka oli täynnä nukkuvaa festarikansaa. Kun kello läheni kukonlaulua, katsoin aurinkoon ja astuin junaan seurueen tunteista jokaisen imeneenä.

Jossain kaukaisuudessa saattaa vain kaiken muun unohtaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rakkauskirjeet & tappouhkaukset tänne siis,kiitos! ;)