keskiviikko 28. marraskuuta 2012

the kids are right

"16-vuotias Pinja selaa suosikkibändinsä nettisivuja ja huomaa ilokseen kyseisen bändin olevan tulossa Suomeen. Hän on juuri tilaamassa sinne lippua, mutta huomaa, että koko keikka on kielletty alaikäisiltä. Pinja ei voi uskoa näkemäänsä! Hän on ihaillut bändiä vuosia ja nyt kun se on tulossa Suomeen, hän ei pääse katsomaan sitä ikärajan takia."  

Tuntuuko tutulta? Tähän ei edes tarvita ulkomaalaista bändiä. Jo pelkästään suomalaisetkin bändit kelpaaavat tähän mainiosti.


Itseltäni ja varmasti monilta blogini lukijoilta oon jäänyt monetkin keikat väliin ikärajan takia ja se on minusta väärin.Monta kertaa on ollut joku hyvä bändi tulossa keikalle johonkin ja kaikki on tyssännytheti siihen. Vastauksena sähköpostiin keikkapaikalta on saatu tieto, että paikassa on anniskelualue. Niin se aina menee. Laissa kielletty ja silleen.

-Miksi ei voida laittaa sitä aitaa ja eritellä anniskelualue? En tiedä. Esimerkiksi Nosturissa, Lutakossa, Pakkahuoneella ja Finlandia-klubilla tämä periaate toimii hyvin. Siinä ne sitten onkin. Varmaan Suomen ainoat paikat, joissa alaikäiset voivat nähdä klubikeikkoja.

Olen miettinyt asiaa paljon ja kirjoittanut mielipidekirjoituksia koulussa, sun muuta. Eivätkö keikkapaikat hyötyisi myös alaikäisistä kävijöistä? Tai no, alaikäisethän varmasti ovat paljon fanaattisempia suosikkiyhtyeitään kohtaan ja lähtisivät suuremmalla mahdollisuudella keikalle, kuin keski-ikäinen mies, joka jää mieluummin katsomaan kotiin telkkaria, kun keikalla on niin kova meteli. Klubit saisivat huomattavaa tuottoa, jos alaikäisetkin laskettaisiin keikalle. Minä olisin ainakin käsi ojossa antamassa rahaa ja ostamassa lippua, jos vain pääsisin jollekin haluamalleni keikalle. Ei mitään epäilystäkään!No onhan festarit joo, mutta sehän on täysin eri asia. Pitäisikö kolme-neljäsosaa vuodesta tyytyä Youtubeen tärisevillä käsillä kuvattuihin videoihin?


Itselläni on siinä mielessä hyvä tilanne, että olen päässyt näkemään paljon haluamiani keikkoja ja olen siitä onnellinen. Näiden keikkojen ansiosta olen kokenut paljon uskomattoman hienoja asioita ja sitonut ystävyyssuhteita, jotka tulevat kestämään. Se on vain hienointa maailmassa.

Olen sitä mieltä, että kaikki keikat pitäisi olla kaikille sallittuja. Eikö nykyään, kun ollaan niin tasa-arvoisia, niin kaikilla pitäisi olla sama mahdollisus pääsetä näkemään bändejä, joista oikeasti pitää? Kaiken lisäksi fiilis ja tunnelma, mikä keikoilla on, se on sellaista, mikä kaikkien kuuluisi kokea.

Toivon todella, että tulevaisuudessa asia tulee muuttumaan ja että keikkapaikat alkavat miettimään niitä hyötyjä, joita myös alaikäinen yleisö tuo.

Ei kai alaikäiset keikoilla ketään satuta?

9 kommenttia :

 1. Kannatan!! tossa tuli kaikki hyvin tiivistettynä, olen samaa mieltä!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes jes! Tää on vaan asia, joka tuppaa ärsyttämään niin pirusti aina tasaisin väliajoin.

   Poista
 2. Oon kans tismalleen samaa mieltä! Kyrsii ehkä eniten, ku huomaat että joku hyvä bändi tai parhaillaan suosikkibändis tulee ekaa kertaa/pitkästä aikaa Suomeen, ja silmille läjähtää se iki-ihana K-18 merkintä ♥ Oon aina miettiny kans tuota, et jos useempi keikka ois ikärajaton, niin eikö niistä vois pyytää isommat rahat kun jostain baarikeikoista, mitkä suurimmat osan on jotain 10e pintaan? Ainakin ite maksan mielelläni hyvästä bändistä paljonkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!! Ja monet muutkin olisi kyllä valmiita maksamaan. Ja saisivathan baarit lisää tuottoa, vaikka liput olisikin vain sen 10€. Silloinhan vasta yleisöryntäys alaikäisiä tulisikin.

   Poista
 3. Joskus oon lukenut esimerkiksi ton Deathstarsin Tavastian keikan jälkeen (oli s ja anniskelu erikseen) sen tyylisiä kommentteja kuten "voi vittu ne teinit edessä kilju koko keikan korvaan miks niitä ees päästetään pilaamaan aikuisten vapaailta" jnejne. Okei, olin itse silloin siel kirkumassa mutta varmaan jotkut 18 -vuotiaatkin osaa meteliä tarpeettomastikin aiheuttaa :D jotkut paikat saattaa kuvitella että pienikokoisemmat nuoret hennot taimet jää humaltuneiden massojen jalkoihin ja sit on huoltajat kimpussa. Omalla kohdalla mietin että kun baarikeikat kohdalle osuu ei ehkä tule ikävä niitä ihan ekaa kertaa ollihermannin livenä näkeviä stereotyyppejä...:D Kannatan silti tietenkin s-keikkojen yleistymistä erityisesti harvemmin Suomessa näyttäytyvien yhtyeiden keskuudessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan tässä tietty tuokin puoli. :D Mutta eikös se kuulu asiaan?

   Poista
 4. Toisaalta taas klubikeikoilla iso osa tuotosta tulee juuri siitä, kun ne samat ihmiset, jotka ostivat lipun, ostavat myös kalliita juomia. Ala-ikäiset eivät taas ostaisi klubilla mitään, joten ehkä sen takia jotkut klubit eivät halua ala-ikäisiä myöskään. Vaikkakin minusta tuo on aika tyhmää...

  VastaaPoista
 5. Haastoin sut :-)

  http://shithappens-e.blogspot.fi/2012/11/haastetta.html

  VastaaPoista

Rakkauskirjeet & tappouhkaukset tänne siis,kiitos! ;)